img 

Perły Afrodyty, czyli kawior biały..

perły afrodyty krem

Kawior Biały. Co ma wspólnego z kosmetologią? Odp: Był ceniony już w starożytności przez mieszkańców Rzymu, a także Egipcjan i Greków, którzy nazywali go "Perłami Afrodyty". Foto: Mariola Skalmowska.

Kawior posiada właściwości odmładzające, głęboko nawilżające, ujędrniające i odżywcze, dlatego stał się nie tylko przysmakiem dla podniebienia, ale także głównym składnikiem kosmetyków. Pierwsze informacje na temat kawioru pojawiły się już w XII wieku, natomiast w celach pielęgnacyjnych został użyty w XIX wieku. Od tej pory zagościł na stałe w kosmetykach, stając się kwintesencją luksusu. Jeszcze niedawno osiągalny był jedynie dla najzamożniejszych, dziś jest dostępny na wyciągnięcie ręki.

Ogromna popularność kawioru w kosmetologii wynika z jego wyjątkowo bogatego składu i intensywnego działania. Zawarta w nim wysoka ilość cennych protein, aminokwasów, witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych i soli mineralnych, stanowi ekskluzywną pielęgnację skóry, która potrzebuje regeneracji, głębokiego nawilżenia, odżywienia i ochrony.

W kuleczkach kawioru białego zamknięte jest świeże i naturalne piękno Uroda Mazur.

Zapraszam do sklepu....

logast

© Copyright by Snails Garden
Projekt graficzny: Virtual People